DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Dika Slatina održalo svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Dika Slatina večeras je, pod predsjedanjem predsjednice društva Danijele Dragan, u prostoru Vatrogasnog doma, održalo svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Dnevni red sastojao se od osam točaka. Među njima našlo se, kako to i priliči jednoj izvještajnoj skupštini, podnošenje izvješća za prošlu godinu.

Tako je izviješće o radu u prošloj godini podnijela predsjednica društva Danijela Dragan. Među ostalim istaknula je kako je HKUD Dika Slatina osim što je organizirao svoju smotru folklora za Dan grada, sudjelovao na slatinskom Obrtničkom sajmu, na smotri folklora u Rugvici, na proslavi 77 godina rada Udruge umirovljenika Slatina, održali su pjevni Božićni koncert u crkvi svetoga Josipa i drugo.

Financijsko izviješće je iznijela blagajnica Marica Brezec pri čemu je istaknula da je Dika proteklu godinu zaključila s pozitivnim financijskim poslovanjem. Potom su oba izviješća jednoglasno usvojena.

U planu rada za 2024.godinu stoji kako Dika namjerava ostvariti suradnju s različitim udrugama, društvima i privatnim subjektima. Planira se, ovisno o financijskim prilikama, sudjelovanje na smotrama folklora u zemlji i izvan nje. Uz postojeće, za iduću smotru folklora u Slatini, trebala bi biti postavljena i nova koreografija. U skladu s mogućnostima, razmišlja se i o drugim koreografijama raznih krajeva Hrvatske i općenito naše regije. Osim toga, želja im je oformiti i dječju skupinu.

Prema financijskom planu za tekuću godinu, HKUD Dika Slatina u svojim će se aktivnostima financirati prihodima od članarina, Grada Slatine te donacijama građana i poduzeća. Prema spomenutome prihodi za ovu godinu bi trebali iznositi jednako kao i rashodi, odnosno 6,700.00 eura.

Oba su plana za tekuću godinu također jednoglasno prihvaćena, a iznijela ih je ponovno predsjednica Dragan.

Gost skupštine bio je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić. Ranije, tijekom skupštine, upitan o formalnostima vezanima uz organizaciju smotre folklora u povodu Dana Grada Slatine, na kraju je održavanja skupštine, u svome govoru, zajamčio u ime Grada, podršku i pomoć.

Saznali smo tom prilikom i imena nekih izvođača koji će nas zabavljati prigodom proslave Dana Grada. Možemo samo reći da se radi o zvučnijim imenima naše glazbene estrade, ali za sada neka ostanu tajna.

Od svog utemeljenja davne 1967. godine pa sve do danas Dika marljivo radi na očuvanju kulturne baštine i običaja svog slatinskog kraja. I dalje će spomenuto nastaviti činiti te pojačati suradnjom s institucijama, udrugama i društvima kojima je također stalo do očuvanja folklorne, kulturne i tradicijske baštine slatinskog kraja.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button