DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Hrvatski paraolimpijac Marijan Presečan na pripremama za Paraatletsko prvenstvo Europe i ovogodišnju Paraolimpijadu

Naš poznati Slatinčanin, hrvatski paraolimpijac Marijan Presečan svojim je izvrsnim rezultatima u posljednje vrijeme okupirao zanimanje javnosti, prije svega nedavnom titulom prvaka Hrvatske u bacanju kugle kojom se okitio na 24. otvorenom pojedinačnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske osvajanjem zlatne medalje u kategoriji F 53.

Kruna je to njegovih dosadašnjih uspjeha od kojih ćemo spomenuti 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Italiji 2016., 9. mjesto na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, također 2016. godine, 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, te 1. mjesto na WPA Grand Prixu u atletici za osobe s invaliditetom u disciplini kugla F 53.

Presečan se od 3. do 10. travnja nalazi u Medulinu na pripremama za WPA Europsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom koje će se u lipnju održati u poljskom Bydgoszczu, ali ujedno i za Paraolimpijadu čije se otvorenje u Tokiju očekuje krajem kolovoza.

Rad ovog uspješnog slatinskog sportaša prati i Grad Slatina koji je u protekle tri godine potpomogao njegov odlazak na razna natjecanja potporom od 12.000 kuna, a s 5.000 kuna pomoći će i Presečanov nastup na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Poljskoj.

U telefonskom razgovoru s Marijanom Presečanom doznali smo kako pripreme napreduju jako dobro.

– Uložit ću sve napore da budem što spremniji te pokušam poboljšati svoj sadašnji osobni rekord od 7,70 m. I dalje radim na usavršavanju nove tehnike izbačaja kugle te se nadam što boljem rezultatu, – istaknuo je Presečan zahvalivši svima koji podupiru njegov rad.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, arhivska fotografija)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button