Home / NASLOVNICA / Hrvatski olimpijski dan područnih škola pri OŠ Eugena Kumičića Slatina

Hrvatski olimpijski dan područnih škola pri OŠ Eugena Kumičića Slatina

Područne škole pri OŠ Eugena Kumičića Slatina svake godine tradicionalno obilježavaju Hrvatski olimpijski dan. Ove godine učenici i učiteljice područnih škola Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška zaputili su se 17. rujna u posjet učenicima u novootvorenu Područnu školu Bakić.

Cilj sportskog susreta bio je očuvati od zaborava tradicijske natjecateljske discipline te motivirati učenike na kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u druženju i igri s vršnjacima, a kao simbol prijateljstva, razumijevanja i mira svi učenici i učiteljice obukli su bijele majice.

Veselo sportsko druženje započelo je zajedničkim rekreativnim zagrijavanjem, dok su u natjecateljskom dijelu učenici svoju spretnost i brzinu pokazali u skakanju u vrećama, nošenju jaja u žlici, prenošenju lopte u paru i trčanju unazad. Rasplamsani natjecateljski duh i glasno navijanje odvijalo se tijekom povlačenja užeta kada su učenici odmjeravali svoje snage. Sportsko prijepodne prošlo je u različitim ekipnim igrama i sklapanju novih prijateljstava.

Kako bi se svi sjećali Hrvatskog olimpijskog dana u PŠ Bakić, svaki učenik dobio je diplomu za sudjelovanje i zahvalnicu škole, a najuspješniji natjecatelji i medalje. S veseljem na licu i medaljama oko vrata zaputili su se kući bogatiji za nova prijateljstva.
(Mihaela Feldi/Izvor: Sanela Tot, učiteljica razredne nastave)

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org