NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Hrvatski olimpijski dan područnih škola pri OŠ Eugena Kumičića Slatina

Područne škole pri OŠ Eugena Kumičića Slatina svake godine tradicionalno obilježavaju Hrvatski olimpijski dan. Ove godine učenici i učiteljice područnih škola Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška zaputili su se 17. rujna u posjet učenicima u novootvorenu Područnu školu Bakić.

Cilj sportskog susreta bio je očuvati od zaborava tradicijske natjecateljske discipline te motivirati učenike na kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u druženju i igri s vršnjacima, a kao simbol prijateljstva, razumijevanja i mira svi učenici i učiteljice obukli su bijele majice.

Veselo sportsko druženje započelo je zajedničkim rekreativnim zagrijavanjem, dok su u natjecateljskom dijelu učenici svoju spretnost i brzinu pokazali u skakanju u vrećama, nošenju jaja u žlici, prenošenju lopte u paru i trčanju unazad. Rasplamsani natjecateljski duh i glasno navijanje odvijalo se tijekom povlačenja užeta kada su učenici odmjeravali svoje snage. Sportsko prijepodne prošlo je u različitim ekipnim igrama i sklapanju novih prijateljstava.

Kako bi se svi sjećali Hrvatskog olimpijskog dana u PŠ Bakić, svaki učenik dobio je diplomu za sudjelovanje i zahvalnicu škole, a najuspješniji natjecatelji i medalje. S veseljem na licu i medaljama oko vrata zaputili su se kući bogatiji za nova prijateljstva.
(Mihaela Feldi/Izvor: Sanela Tot, učiteljica razredne nastave)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button