DOGAĐANJANASLOVNICA

Hrvatski Olimpijski dan obilježen i u SŠ Marka Marulića

Ovogodišnja manifestacija Hrvatski Olimpijski dan, u slatinskoj Srednjoj školi Marka Marulića obilježena je  međupredmetnom korelacijom u 3. r.  opće gimnazije (i to na SRO, Hj, TZK) uz sudjelovanje učenika iz 2. i 4. r. opće gimnazije pod vodstvom profesorica Mirte Drokan i Željke Orban.
Nakon istraživačkog dijela o povijesti igara i hrvatskim olimpijcima te predavanja koje su učenici samostalno pripremili i predstavili u učionici hrvatskog jezika , uslijedio je praktični dio – fitnes radionica s pilates loptama na kojoj su primjenjivali različite kineziološke sadržaje uz glazbu. Njezin je cilj bio podizanje razine motoričkih znanja koja učenicima omogućuju  širinu tjelesnih aktivnosti u namjeri poboljšanja motoričkih sposobnosti, podizanja kvalitete svakodnevnog života i očuvanja i unaprjeđenja zdravlja.

U sportskom duhu, na satu hrvatskog jezika aktualizirane su nedavno završene Olimpijske igre u Tokiju, tj. povezani su olimpijski simbol i pjesma njemačkog pjesnika R. M. Rilkea Ja živim u kruzima koji se šire. Učenici su se nakon razgovora o pjesmi i porukama koje šire olimpijske igre okušali u pisanju haiku pjesničke forme na istoimenu temu.

Nakon provedenih aktivnosti učenici su zaključili kako su iskustvenim učenjem i povezivanjem nastavnih sadržaja razvili komunikacijske vještine, osvijestili važnost svakodnevne primjene tjelesne aktivnosti i u konačnici ostvarili suradnju u različitim situacijama i na nesvakidašnji način.

prof.Mirta Drokan i  prof.Željka Orban

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button