DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Fotogalerija: Hrvatski časnički zbor Vrbovec ponovno najbolji na 9. slatinskoj fišijadi

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas je bila  domaćin otvorenog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša.

Nakon prošlogodišnje covid stanke, ova je slatinska udruga pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Turističke zajednice grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja vrlo uspješno organizirala 9. slatinsku fišijadu kojom tradicionalno obilježava obljetnicu oslobođenja vojarne u Slatini i karaula u Kapincima i Noskovcima, inače prvih vojnih objekata u Domovinskom ratu oslobođenih na potezu od Osijeka do Koprivnice. Ujedno je to bila i završnica brojnih događanja i manifestacija u sklopu programa povodom obilježavanja Dana grada Slatine.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivana Selenića koji se tom prigodom prisjetio događanja 16. rujna od prije 30 godina kada su oslobođene spomenute karaule i slatinska vojarna što je bilo od velikog značaja ne samo za slatinski kraj već i cijelu Slavoniju, pa i Hrvatsku, natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.
Uz pohvale na organizaciji otvorenog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša ekipama je zaželio puno uspjeha u pripremanju njihovih ribljih kotlića te im podijelio natjecateljske majice.

– Svima vama jedno veliko hvala što ovakvim događanjima i obilježavanjem važnih obljetnica čuvate vrijednosti Domovinskog rata od zaborava. I ova je manifestacija oplemenila ovogodišnju proslavu Dana grada Slatine i 724. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Slatine i jedna je lijepa završnica cjelokupnog programa, stoga vam još jednom čestitam Dan grada Slatine, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Nakon svečanog otvorenja 9. slatinske fišijade, izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina na čelu s predsjednikom Ivanom Selenićem i Grada Slatine koju su predvodili gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, odale su počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem cvjetnog aranžmana i lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade. Počast su odali i predstavnici ostalih braniteljskih udruga sa slatinskog područja te predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec.

Predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić nije krio zadovoljstvo rekordnim odazivom natjecateljskih ekipa.

– Ove godine odazvale su se 24 ekipe koje su osim iz našeg slatinskog kraja i cijele Virovitičko-podravske županije pristigle i iz Vukovara i Vrbovca. Osim obilježavanja ovih, za nas jako važnih obljetnica, slatinska je fišijada ujedno prilika za sklapanje novih kontakata i prijateljstava, tako da će predstavnici naše udruge uskoro otputovati u goste na jedno ovakvo slično druženje, – istaknuo je Selenić.

Dvočlane ekipe su bile raspoređene oko paviljona u Parku 136. slatinske brigade, a uz natjecateljski duh i pripremanje fiš paprikaša dan je bio idealan za druženje, a koji je osim suncem bio obasjan razdraganim licima, ne samo natjecatelja, već i brojnih posjetitelja koji su im došli pružiti potporu.

Osim natjecateljskih kotlića vlasnik restorana Stari podrum Vlado Kontić uz pomoć učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina smjer konobar i kuhar skuhao je i dva kotla ukusnog fiša koji su posjetitelji Fišijade mogli kušati besplatno.

Dok se uz prijateljsku atmosferu fiš lagano krčkao u kotlićima svim sudionicima 9. slatinske fišijade zahvalnice su uručili zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak i predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić.

Ocjenjivačka komisija čija je predsjednica bila slatinska „kraljica“ slastica Sandra Jadek koja je ujedno i expert za fiš, kao i slatinski pročelnik Krunoslav Šarabok i Srećko Bosak, imala je težak zadatak kušati i među 24 uzorka ocijeniti koja su tri fiš paprikaša bila najbolja.
Ocjenjivala se boja, okus, kompaktnost i opći dojam, a nakon što su usuglasili svoj sud, ocijenili su da je najbolji fiš paprikaš na ovogodišnjoj Fišijadi skuhala ekipa Hrvatskog časničkog zbora iz Vrbovca koja je titulu prvaka osvojila i na 8. fišijadi.
Drugo mjesto pripalo je ekipi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Općine Zdenci, a treće ekipi HDZ-a Slatina.

Diplome te kotlić kao zasluženu nagradu najboljima je uručio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Na kraju se svim natjecateljskim ekipama zahvalio predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić kao i pokroviteljima Fišijade: Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću, Turističkoj zajednici grada Slatine i Ministarstvu hrvatskih branitelja, zatim susjednim općinama i ostalim sponzorima koji su svojim donacijama također pomogli organizaciju 9. slatinske fišijade.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot