DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Hrvatski časnički zbor grada Slatine uveličao obilježavanje Dana općine Jarmina i Dana hrvatskih branitelja općine Jarmina

U prigodi Dana općine Jarmina i Dana hrvatskih branitelja općine Jarmina u subotu, 20. travnja u Jarmini je održana prigodna svečanost na kojoj su među brojnim uzvanicima prisustvovali i članovi Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine: prvi ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Hrvatske vojske, brigadni general Josip Černi, te Krunoslav Cukor, Mato Štimac i Vladimir Loparac.

U sklopu bogatog programa, a povodom 700 godina od prvog spomena crkve u Jarmini i imena Jarmina, te 30 godina od obnove ratom razorene Jarmine, kod spomen obilježja u centru mjesta odana je počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima.

Među brojnim delegacijama paljenjem svijeća počast su odali i članovi slatinskog Hrvatskog časničkog zbora, a nakon svete mise nazočili su i na svečanom otvorenju kompleksa Doma hrvatskih branitelja i sportskog terena, te na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jarmina.

Svečanost je završila druženjem uz sportske igre branitelja.  

(mf, HČZ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button