DOGAĐANJANASLOVNICA

Hrvatski časnički zbor grada Slatine održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Hrvatski časnički zbor grada Slatine je na imanju Ivana Kiša u Mačkovcu održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinom je predsjedao predsjednik HČZ grada Slatina Vlado Međumurac, a otvorio ju je i vodio potpredsjednik Radenko Pavić. 

Nakon izbora radnih tijela skupštine, podnesena su izvješća o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za naredni period. Sva su izvješća članova jednoglasno usvojena. 

Za vrijeme pozdravnih riječi gostiju, rad HČZ grada Slatine pohvalili su ratni zapovjednik 136. slatinske brigade stožerni brigadir Josip Černi, u ime načelnika Općine Voćin i u ime UDVDR-a Ogranak Voćin Darko Božičković, načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar, kao i načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, te u ime Grada Slatine i u ime Udruge HVIDR-a Slatina zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.  

Nakon što je održana skupština, uslijedilo je svečano otkrivanje spomen ploče na kući Ivana Kiša, koja svjedoči o tome da je upravo na tom mjestu 1991. godine bila prva linija obrane od srbo-četničkih postrojbi koje su okupirale papučka mjesta. Čast otkrivanja Spomen ploče pripala je prvom zapovjedniku ZNG-a tadašnje Podravske Slatine Ivanu Roštašu i zapovjedniku 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Željku Žeželju. 

(tks,df / Foto:D.Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button