DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Hrvatski branitelji s područja VPŽ sudjelovali na obilježavanju 28. obljetnice VRO Bljesak: VBR-ovci vozili od Voćina do Okučana

U organizaciji Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Općine Voćin i Virovitičko-podravske županije, danas (ponedjeljak) je za Okučane na obilježavanje 28. obljetnice VRO Bljesak vozio autobus s hrvatskim braniteljima s područja cijele županije. 
 
Autobus se zaustavio u Voćinu da bi hrvatski branitelji ispratili tročlanu biciklističku ekipu Virovitičko-podravske županije imena VBR (veterani, branitelji, rekreativci), koja je vozila svoj 5. memorijalni biciklistički maraton Voćin-Okučani. U Voćinu ih je dočekao načelnik Općine Voćin Predrag Filić te su zajedno položili upaljene lampione kod spomenika u središtu mjesta u počast voćinskim nevinim žrtvama. S nekoliko riječi nazočnima se obratio predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, a načelnik Filić je, između ostalog, svima poželio sreću na putu te za Okučane ispratio VBR-ovce.
 
Dolaskom u Okučene, VBR-rovci su dočekani od strane hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije te su zajedno odali počast svim poginulima u VRO Bljesak kod spomenika “Kristalne kocke vedrine” i kod spomen obilježja petorici poginulih pripadnika virovitičke 81. gardijske bojne HV “Kumovi”. 
 
Bicikle su od Voćina do Okučana vozili Mato Bubaš, Mario Kovač i Pavo Tutenov, uz logistički potporu Tomislava Koleca.
mf (adf; Foto: T. Kolec, D. Božičković, Z. Kodrić)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button