DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Hrvatski branitelji s područja VPŽ nazočili 30. obljetnici početka Domovinskog rata u Pakracu

U noći s 1. na 2. ožujka 1991. oružanim sukobom hrvatskih policijskih postrojbi s pobunjenim Srbima u Pakracu počeo je Domovinski rat u Hrvatskoj. Bio je to prvi otvoreni oružani sukob na području Republike Hrvatske.

Nakon svete mise zadušnice, na crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije razvijena je 20 metara duga hrvatska zastava.

Slijedio je Mimohod pobjednika, koji je zbog poštovanja epidemioloških mjera bio ograničen na 25 stjegonoša koji su nosili državne zastave.

Državna izaslanstva i predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Jelačića. Vijenci su položeni i kod spomen-ploče za sve one koji su sudjelovali u akciji.

U Mimohodu i odavanju počasti sudjelovali su i hrvatski branitelji s područja Virovitičko-podravske županije, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Pavo Tutenov s dopredsjednikom Mariom Kovačem, predstavnik Udruge HVIDR-a Orahovica Željko Straka, te član predsjedništva UHBDDR Duga Međa general Mirko Horvatin.
(df, mf/Foto: M. Horvatin)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button