DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Hrvatski branitelji iz Duge Međe posjetili OŠ “Davorin Trstenjak” i DV “Lipa” u Čađavici

Danas (četvrtak) su Osnovnu školu “Davorin Trstenjak” Čađavica i Dječji vrtić “Lipa” u Čađavici posjetili hrvatski branitelji iz Duge Međe.
 
Posjeta predsjednika i potpredsjednika Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, Mirka i Ivice Bušljete, te generala Mirka Horvatina, dio je programa rada udruge. 
 
U Čađavici ih je dočekao općinski načelnik Mirko Rončević, a u Dječjem vrtiću “Lipa” ravnateljica Ana Krmpotić, te su zajedno mališanima podijelili narukvice “Vidljivi u prometu”. 
 
U Osnovnoj školi “Davorin Trstenjak” dobrodošlicu gostima i načelniku Rončeviću poželjela je ravnateljica Ksenija Žunec, te im se zahvalila na posjeti i narukvicama koje su podijelili učenicima nižih razreda. 
 
– Općina Čađavica već dugi niz godina ima dobru suradnju s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, i ovo nije njihov prvi posjet našoj općini. Naš KUD “Podravina” redovni je sudionik “Pekmezijade” koju ta udruga organizira u Dugoj Međi. Članovi udruge česti su gosti ovdje kod nas u općini Čađavica, na manifestacijama koje mi priređujemo i uvijek su dobrodošli. Ovo je još jedan lijep primjer suradnje dva mjesta, dvije općine, i nadam se da će se tako i nastaviti – istaknuo je načelnik Rončević te se zahvalio gostima na dolasku. 
 
Predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta je naglasio da je ova aktivnost u programu rada udruge te da je provode i u drugim školama.
 
nm (adf; Foto: UHBDDR Duga Međa)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button