MEDIA SERVISNASLOVNICA

Hrvatska namučila Španjolsku koja ipak ide u četvrtfinale Davis Cupa

OSIJEK – Hrvatska teniska reprezentacija nije uspjela iznenaditi i izboriti četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Španjolska je ipak preokrenula dvoboj u Osijeku i s 3:2 prošla dalje.

Prvo je Roberto Bautista Agut svladao Franka Škugora sa 6:1, 6:7, 6:3 i 7:6, a zatim je presudan bod za pobjedu osvojio Pablo Carreno Busta, pobijedivši sa 7:6, 6:1 i 6:4 Nikolu Mektića.

„Prvi set je presudio. Kad je on otišao na njegovu stranu mislim da je dokazao zašto je 26. na svijetu i da je bolji igrač na terenu. Ja sam i dalje vidio neke sitne šanse, ali kad si pod pritiskom teško je naći pravu taktiku. Pokušao sam se boriti, ali nije bilo dovoljno“, rekao je Mektić. Hrabro se borio i Škugor, ali na kraju nije uspio izaći kao pobjednik.

„Sam početak je bio malo sporiji, ali poslije sam ušao u dobar ritam. U nekim trenucima mi je pala koncentracija, a presudilo je što sam bio i malo umorniji od njega, jer sam u petak igrao pet setova“, rekao je Škugor. Nitko se nije nadao da će Hrvatska bez glavnih zvijezda toliko namučiti Španjolsku, ostavili su srce na terenu i baš zato izbornik Željko Krajan bio je zadovoljan.

„Definitivno nitko nije bio toliko hrabar da razmišlja kako ćemo pobijediti unatoč otkazima trojice najboljih igrača. Pokazali smo da igrači koji su tu bili su vrlo kvalitetni i da njihov ranking nije realan. Trebamo zahvaliti publici na podršci, time su se dečki osjećali bolje i sigurnije i čvršće na terenu“, zaključio je izbornik. Španjolska tako odlazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv Srbije dok će Hrvatska od 15. do 17. rujna u kvalifikacijama pokušati sačuvati status sudionika Svjetske skupine.

(Media Servis / Daniela Kosić / Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button