MEDIA SERVISNASLOVNICA

Hrvatska kreće u borbu za finale

PARIZ – Hrvatske rukometaše još jedan korak dijeli do sigurne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Pobijede li u polufinalu Norvešku od 20.45 osigurat će najmanje srebro. Kauboji su nadmašili očekivanja mnogih i dokazali kada je najvažnije da mogu igrati kvalitetno bez obzira na mladost ili ozljede. Puni samopouzdanja pokušat će zaustaviti protivnika za kojeg govore da igra brz i lijep rukomet. Marko Mamić otkriva kako?
„Morat ćemo pratiti njihov brz tempo jer ako nećemo, onda ćemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da ih trkački možda i prestignemo”, najavio je Mamić.

Obrana će i ovoga puta biti ključ uspjeha, poručuje čuvar naše mreže Ivan Stevanović.
„Bez obzira što smo s njima igrali već tri utakmice u zadnjih godinu dana, moramo se pripremiti kao da je prvi put. Poznajemo se jako dobro, to je ista momčad kao lani. Utakmica će biti izuzetno teška i šanse su 50:50. Moramo odigrati dobro prvenstveno u obrani i pokušati njihovu polukontru zaustaviti jer to je njihovo najjače oružje”, kaže Stevanović.

Hrvatsku ili Norvešku u velikom finalu čeka Francuska. Domaćin i branitelj naslova nije dozvolio iznenađenje i pobijedio je Sloveniju s 31:25 koja će se boriti za broncu. Francuska uzdanica Nikola Karabatić prokomentirao je hrvatsku reprezentaciju.
„Imaju iskustvo, dobre igrače, opasni su i jedni od favorita za medalju.“

(Media Servis / Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button