NASLOVNICAPOLITIKA

Hrvatska demokratska zajednica općine Sopje obilježila 27. obljetnicu osnutka

U Mjesnom domu u Sopju održana je 27. obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Sopje. Prije svečanosti izaslanstvo Općinskog i Županijskog odbora HDZ-a položili su vijenac i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu Sopja. Svečanoj obljetnici su, između ostalih, nazočili dopredsjednik HDZ-a, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Tomislav Durmić (Zdenci), Mirko Rončević (Čađavica), Milan Dundović (Mikleuš), te domaćin Josip Granjaš (Sopje)…
Sve nazočne pozdravio je načelnik Općine Sopje i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Josip Granjaš koji je uz čestitku svima za 27. obljetnicu nabrojao najvažnije projekte odrađene na području Općine Sopje.
Nazočnima se obratio i kandidat za načelnika Općine Sopje Berislav Androš, koji je čestitao obljetnicu i ukratko predstavio svoj predizborni program. Uz njega nazočnima se predstavio i kandidat za nositelja liste HDZ-a Općinskog vijeća Sopje Siniša Hrgović koji je naglasio:
– Ovdje smo da, između ostaloga, pomognemo i poljoprivrednicima s područja općine Sopje i smatram da to zajedno, s ovim mladim ljudima, Berislavom i Igorom, i projektima koje provodimo u suradnji sa Županijom i ministarstvima, možemo uspjeti.

Obljetnicu je nazočnima čestitao i Milan Krmpotić i između ostaloga naglasivši kako je Mladež HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije dala još jednog kandidata, mladog Berislava, koji će preuzeti kormilo u Općini Sopje i nastaviti voditi i razvijati ovu općinu.

Prisutne je pozdravio i Igor Andrović, kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije te istaknuo:
– U općini Sopje je i jedan od najvećih projekata navodnjavanja u RH, a to je sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška. On će pridonijeti da se mladi ostanu baviti poljoprivredom, a znamo da je to jedina opcija za budućnost. U ovu općinu neće doći Mercedes i otvoriti 1000 radnih mjesta. Mi moramo biti taj Mercedes u poljoprivrednoj proizvodnji, moramo biti oni koji će proizvoditi hranu i prehraniti ne samo ovu općinu nego i cijelu Virovitičko-podravsku županiju – kazao je Igor Andrović.

Nazočne je pozdravio i Josip Đakić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik te između ostalog kazao:
– Naša politička zadaća je da izaberemo najbolje kandidate, koji će nastaviti raditi i provoditi projekte. Sve smo do sada napravili, stvorili slobodnu, europsku Hrvatsku, a na mladima je da se nastave boriti. Ne kao mi prije 27 godina, oružjem, nego znanjem i radom za dobrobit svih žitelja, kako vaše općine, županije, tako i cijele Hrvatske. Pokazujemo da smo spremni prepustiti mladim ljudima odgovorne funkcije, što se vidi i na kandidatu za načelnika Općine Sopje Berislavu Androšu, pa i ostalim mladim kandidatima za načelnike, Sinišom Horvatom u Suhopolju i Markom Ajčekom u Gradini. Isto tako i mladim Igorom Androvićem, koji iza sebe ima iskustvo koje je stekao u brojnim županijskim projektima, kao što su sajam Viroexpo, Poduzetnički inkubator i brojni drugi – naglasio je Josip Đakić.

Prisutnima se na kraju obratio dopredsjednik HDZ-a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je između ostalog rekao:
– Svima vam želim sve najbolje za 27. rođendan, i želim vam da sljedeći, 28. rođendan, dočekamo isto ovdje i to kao stranka na vlasti u Općini Sopje. Inače na obljetnicama ne govorim o poljoprivredi, ali ovdje u Sopju ću reći nekoliko riječi o toj temi. Čim sam postavljen na čelo ministarstva poljoprivrede uhvatili smo se u koštac s uvozničkim lobijima. Krenule su i kontrole, jer vrijeme je da stanemo na kraj lažnim poljoprivrednicima i onima koji su uzimali poticaje za sadnju nepostojećih kultura. Konačno i poticaji dolaze na vrijeme. Prvi dio isplaćen je u veljači, a drugi dio dolazi u travnju i dok sam ja ministar nastavit ću se boriti da i dalje dolaze na vrijeme. Igor Andrović, moj prijatelj, vodio je projekte vezane i uz ovu općinu. Na sljedećim izborima imate mogućnost dobiti čovjeka koji može nastaviti moju priču, da dovučemo što više novaca i u Sopje i u ovu županiju, pa nemojmo to propustiti. Isto tako mislim da će Berislav nastaviti sve projekte koje je Granjaš započeo, te da će započeti i puno novih. Idemo napraviti još bolju općinu Sopje, bolju Virovitičko-podravsku županiju i bolju Hrvatsku – naglasio je Tolušić.(www.hdz-vpz.com)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button