DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

“Hotel Plaza” u središtu Slatine

Nakon sinoćnje izvedbe, svoje verzije, svima dobro poznate priče braće Grimm “Tri praščića”, Kazalište Lectirum odigralo je još jednu predstavu, ovoga puta, karakterno namijenjenu zrelijem uzrastu, odnosno odraslima.

Naslov predstave je “Hotel Nostalgija” prema motivima “Hotela Plaze” Neila Simona te se sastoji od tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

To su priče o ljubavi i neočekivanim obratima koje se odvijaju u istom hotelu, mjestu gdje se sudbine isprepliću.

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na godišnjicu braka( 35 godina) sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi. Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer, a koja se ne želi udati.

Glavni likovi, talentirani glumci s puno iskustva na kazališnim daskama, donijeli su na pozornicu sve nijanse ljubavi i komičnih situacija. Publika je bila uvučena u romantičnu pustolovinu koja je istovremeno bila i duhovita i dirljiva. Bilo je tu svega, od elegantnih dijaloga do humora, predstava je imala širok spektar emocija koje su publiku držale u neizvjesnosti do kraja svake od tri sinoć ispričane priče.

Adaptacija koju je napravila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, je zanimljiva jer su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati.

Predstava “Hotel Plaza” zasigurno je publici, koja je poprilično napunila dvoranu POU- a Slatina, pružila zanimljivo kazališno iskustvo pa ne čudi što je po završetku iste, Kazalište Lectirum naišlo na zasluženi pljesak oduševljene publike. Nije to samo kazališna predstava, već pravo putovanje kroz svijet ljubavi i humora.

Projekt Hotel Plaza scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju i time je prilagodio putujućoj grupi, ali i različitim pozornicama pa se tako scenografija može sužavati i širiti po potrebi.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button