DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Horaček iz slobodnjaka za pobjedu Ferdinandovca

U izjednačenom susretu kući pjevajući otputovali su gosti iz Ferdinandovca zahvaljujući golu iz slobodnog udarca Roka Horačeka.

Prvi dio bio je ogledan primjer utakmice aktera željnih igre, ali bez prave sinkronizacije što je i bilo za očekivati nakon duge zimske pauze. Lopta je praktički više vremena provela izvan terena nego na njemu zahvaljujući netočnim dodavanjima, ali i požrtvovnosti članova obje momčadi. Slatina je u tom prvom dijelu najbliže bila golu kada je nešto između ubacivanja i udarca Hudoletnjaka prohujalo tik pokraj vratnice Peršića, a nešto kasnije iskosa je pucao i Dijanešić no ni tu nije bilo potrebe za intervencijom gostujućeg vratara.  U trenucima dok se pružala liječnička pomoć Petrinjaku gosti su mogli zabiti no udarac Ivačića iz solidne pozicije bio je neprecizan i lopta je otišla visoko preko gola.  Jedinu pravu vratarsku intervenciju vidjeli smo u 30. minuti kada je Embrešić atraktivno obranio slobodan udarac Horačeku.

Najbolja prigoda za Slatinu stigla je u 4. minuti nastavka. Hudoletnjak je presjekao jednu loptu na centru te ju nezadrživo povukao dobrih dvadesetak metara rasporivši redove gostiju. Lopta je završila kod usamljenog Jerešića na desnom boku, a isti si je umjesto da puca zakomplicirao život i velika je prigoda ubrzo završila u gostujućem bloku. U 64. minuti uspjeli su Ferdinandovčani iz jedne akcije izbaciti Podraveca u šansu no udaljenost je bila oveća, a i vratar Slatine je bio dobro postavljen pa je sve završilo tek uzdasima nakon boksanja lopte Embrešića. I onda je u 70. minuti stigao trenutak odluke. Nakon drugog žutog kartona i isključenja Dominika Bogatija iz istog tog prekida loptu je namjestio Rok Horaček i lijepo ju precizno prebacio preko živog zida, a ista se zakoprcala u mreži ovoga puta nemoćnog vratara Slatine. Najbliže izjednačenju Slatina je bila u 74. minuti no udarac Hudoletnjaka zamalo je bio neprecizan.

  1. NL Bj.Kc.Vt.

14.kolo

SLATINA                   0

FERDINANDOVAC    1

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Sudac: Dražen Fejer (Bjelovar). Pomoćnici: Božidar Biljan (Bjelovar) i Mario Abdić (Daruvar). Strijelac: 0:1 – Horaček (70).

SLATINA: Embrešić, Petrinjak, Farkaš, Piskać, Bubaš, Kupres, Dijanešić, Hudoletnjak, Dom.Bogati, Jerešić (od 70. Potočki), Dor.Bogati (od 74. Knežević). Trener: Darko Krsnik

FERDINANDOVAC: S.Peršić, Mrazović, Pavec, Rukavina (od 85. Kutičić), Vučemilović-Jurić, Fuček, I.Peršić (od 57. Golubić), Kolar (od 46. Podravec), Carek, Horaček, Ivičić. Trener: Tomislav Blažević   

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button