DOGAĐANJANASLOVNICA

”Hodanjem do zdravlja” i u novoj godini

Jučer (subota 6.veljače)  je održana prva aktivnost Hodanjem do zdravlja u ovoj godini, a koja se provodi u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ove godine će se sva organizirana hodanja u sklopu ovog projekta održavati subotom u 10 sati s mjestom okupljanja i polaska iz Parka 136.slatinske brigade. Prve slijedeće organizirane hodnje planirane su za 13., 20. i 27.veljače. Aktivnost Hodanjem do zdravlja provode profesorice kineziologije Tomislava Medvedović i Mirta Drokan.

Zahvaljujući projektu Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu njegova drugog elementa – Zdravlje i tjelesna aktivnost osigurana su sredstva za opremu i označavanje po jedne hodaće staze u svakoj od županija.

 Oprema je mjerodavnim lokalnim tijelima dostavljena potkraj siječnja, a do proljeća će biti postavljena na strateški osmišljene hodaće staze koje će služiti za redovitu provedbu aktivnosti Hodanjem do zdravlja.

Na taj način građanima će biti omogućeno da se uključe u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom HZJZ nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti  s konačnim ciljem da pokuša motivirati  tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button