DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

HKUD-a Dika Slatina održao prvo okupljanje dječjeg ansambla – priključite se i vi, sva su djeca dobrodošla

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Dika Slatina jučer je održalo prvo okupljanje i probu dječjeg ansambla u prostorijama župnog ureda crkve sv. Josipa u Slatini.

Ovom pozivu slatinske Dike odazvalo se 10-ero djece zajedno sa svojim roditeljima od kojih poneki i sami plešu u HKUD-u.

Voditeljica dječjeg ansambla bit će Slavica Ostrogonac koja je s mališanima odmah odradila i prvu probu kako bi ih upoznala s prvim koracima, a u tome su joj pomogle i članice Dike predvođene predsjednicom Anđelom Božičković, naravno uz pratnju tamburaškog sastava Dike.

Za sada je dogovoreno kako će se probe održavati u župnom uredu crkve sv. Josipa utorkom i četvrtkom od 19:30 do 20:15 sati, a u narednih mjesec dana dobrodošla su sva djeca uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole koja se žele priključiti dječjem ansamblu HKUD-a Dika Slatina, a potom će se ovisno o uzrastu formirati skupine i termini prema kojima će djeca dolaziti na probe.

Iz HKUD-a Dika mole djecu koja su zainteresirana za ples, pjesmu, druženje…, da se pridruže novoformiranom dječjem ansamblu te postanu ljubitelji folklorne i tradicijske umjetnosti koji će zajedno s njima zapjevati, zaplesati, zasvirati i uživati u radostima putovanja i zanimljivih gostovanja te na taj način steći nova prijateljstva!
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button