DOGAĐANJANASLOVNICA

HGSS Stanica Orahovica organizirala u Slatini edukaciju i vježbu

HGSS Stanica Orahovica ostvarila je sufinanciranje projekta Jačanje kapaciteta HGSS Stanice Orahovica za učinkovitiji sustav traganja i spašavanja, putem natječaja Hrvatske lutrije d.d. za financiranje udruga u 2018. godini

Cilj projekta, kako mu i samo ime govori, jest osnaživanje Stanice u materijalnom i kompetencijskom smislu. Nakon nabave dijela potrebne opreme koju pripadnici HGSS-a koriste u potražnim akcijama, prošle je subote u Slatini održana druga aktivnost iz projekta.

U prijepodnevnim satima u učionici tvrtke Calco Slatina, edukaciju s fokusom na potrage, održali su instruktori HGSS-a, Komisije za potrage i lavine.

Popodnevni dio bio je rezerviran za vježbu potražne akcije za nestalom biciklisticom na području Akumulacije Javorica.
Tijekom vježbe korišteni su svi resursi koje HGSS inače koristi u kompleksnim potražnim akcijama i oprema nabavljena u okviru projekta. Dodatnu vrijednost ovoj edukaciji i vježbi dale su kolege domaćih spašavatelja pa su svoja znanja i vještine u Slatini unapređivali i spašavatelji Stanica Požega, Vinkovci, Slavonski Brod, Koprivnica i Novska iz koje su došli instruktori.

„Za sigurnost građana i imovine u neurbanim područjima Virovitičko-podravske županije brine HGSS Stanica Orahovica sa svojih trideset volontera, 365 dana u godini, 24 sata na dan.“ – rekao je pročelnik HGSS Stanice Orahovica Ivica Kašuba.
(mf/Izvor: HGSS Stanica Orahovica)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button