DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

HGSS Stanica Orahovica dobiva svoj trajni dom: Župan Igor Andrović potpisao Sporazum o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava u iznosu od 45 tisuća eura

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović i pročelnik HGSS Stanice Orahovica Damir Štefanac potpisali su Sporazum o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje završnih radova rekonstrukcije građevine (stare kožare), a koja se nalazi u Bogdanićevoj ulici u Virovitici. 

Virovitičko-podravska županija, u sklopu svoje zakonske obveze, svake godine u svom Proračunu ima osigurana financijska sredstva u iznosu od 7.963,37 eura za redovito djelovanje HGSS Stanice Orahovica, a sada se operativnim snagama pomaže s dodatnim sredstvima u iznosu od 45.000 eura. Na ovaj način Županija želi poboljšati uvjete rada HGSS-a te istaknuti njihovu iznimnu važnost kao operativne snage na koju se uvijek može računati kada se radi o sprječavanju nesreća, spašavanju i pružanju prve medicinske pomoći na nepristupačnim područjima.

„Izrazito sam zadovoljan što smo danas potpisali jedan hvalevrijedan Sporazum dovršetka rekonstrukcije građevine za našu Hrvatsku gorsku službu spašavanja Stanica Orahovica gdje će naši operativci sada imati svoj trajni dom – mjesto gdje će održavati seminare, edukacije, treninge, ali i držati svu svoju opremu. HGSS i sve naše operativne snage uvijek su spremne pomoći građanima cijele naše županije, pogotovo onima kojima je pomoć najpotrebnija na područjima koja su nepristupačna. Iz tog razloga, Županija će svim operativnim snagama, zajedno s njihovim volonterima, uvijek biti spremna pomoći i vratiti im uslugu spašavanja i spremnosti na čemu smo im izrazito zahvalni“ – rekao je župan Andrović.

Pripadnici HGSS-a raspolažu potrebnim stručnim znanjem i opremom za spašavanje, a sve u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine. Oni su uvijek sveprisutni prilikom održavanja raznih događanja na nepristupačnim terenima kao što su biciklističke utrke, razne utrke građana ili planinarenje.

“Ova kuća bit će od velikog značaja jer nemamo pravu infrastrukturu za bazu u kojoj bismo držali našu opremu, vozila ili održavali tečajeve, edukacije i seminare. Teren nam je neurbano područje, vode, visine i dubine, a bavimo se potragama za osobama, intervencijama gdje imamo sportaše, bicikliste i turiste koji se zateknu u nepristupačnim uvjetima. Do sada smo bili podstanari u sva tri županijska grada i zato nam ova kuća, ovaj dom puno znači jer će nam se omogućiti adekvatni uvjeti, a samim time olakšati i sve intervencije” – rekao je pročelnik Štefanac.

Potpisivanju Sporazuma, uz potpisnike, nazočili su i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te Marika Marić, administratorica i spašavateljica u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Orahovica.
mf (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button