DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Heroji se nikad ne zaboravljaju!“ – VBR-ovci izvezli biciklistički maraton Petrijevci-Slatina u spomen na poginule vitezove Ivana Cicvarića i Mirka Adžića

U povodu obljetnice pogibije Ivana Cicvarića i Mirka Adžića pripadnike 136. slatinske brigade, članovi udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Bukovica predvođeni predsjednikom Franjom Kraljikom i pukovnikom Kazimirom Liblom ratnim zapovjednikom 3. bataljuna 136. slatinske brigade položili su vijenac i zapalili lampione na mjestima pogibije hrvatskih vitezova te održali kratki komemorativni skup u sjećanje na poginule hrvatske vitezove na kome su bili prisutni i načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić te članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije „VBR“ predvođeni predsjednikom Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem koji su također simboličnim paljenjem svijeća odali počast Ivanu Cicvariću i Mirku Adžiću.

Članovi biciklističke ekipe VPŽ „VBR“ Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač uz logističku podršku Ozrena Rastije, predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, a pod pokroviteljstvom Grada Slatine i obnašatelja dužnosti gradonačelnika Ilije Nikolića izvezla je u spomen na poginule hrvatske vitezove Cicvarića i Adžića biciklistički maraton od Petrijevaca do Slatine preko Nove Bukovice.

Na samom startu u Petrijevcima VBR-ovce su ispratili članovi Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Bukovica na čelu s Franjom Kraljikom dok ih je u Novoj Bukovici dočekao dopredsjednik Darko Takač s članom udruge Josipom Kišom gdje su kod spomen obilježja kao i na grobnom mjestu Ivana Cicvarića u Novoj Bukovici odali dužnu počast Ivanu Cicvariću te svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Nova Bukovica.

U Slatini je VBR-ovce dočekao prvi čovjek Grada Slatine Ilija Nikolić te su paljenjem svijeća odali počast Mirku Adžiću na njegovom posljednjem počivalištu.

(mf; Izvor: VBR, Pavo Tutenov; Foto: Ozren Rastija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button