DOGAĐANJANASLOVNICA

GRAS ZA VAS! – slatinski poduzetnici spremni za samostalno „Pisanje poslovnog plana“

Šesta edukacija po redu koju je u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina organizirala Gradska razvojna agencija Slatine u sklopu projekta „GRAS za Vas“, financiranog iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, privukla je do sada najveći broj poduzetnika sa slatinskog područja kao i predstavnike gradskih institucija.

Sve nazočne na početku predavanja pod nazivom „Pisanje poslovnog plana“ pozdravila je ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer te ukratko predstavila goste u svojstvu predavača, Nedu Martić, direktoricu Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije i stručne suradnike zadužene za izradu poslovnih planova Sašu Androvića i Veljka Rastovića.

Na edukaciji je bilo riječi o elementima poslovnog plana, osnovnim sredstvima, amortizaciji, bilanci, savjetima o sastavljanju kvalitetnog poslovnog plana, ali i o najčešćim greškama u izradi, te kako ih izbjeći.
Poslovni plan je nacrt budućeg poslovanja koji nameće brojna pitanja, a u sklopu današnjeg predavanja poduzetnici su zajedno u interaktivnoj komunikaciji s predavačima prošli kroz kronologiju poslovanja gdje su utvrđene ključne točke kako bi se poduzetnička ideja što uspješnije pretvorila u jedan ozbiljan poslovni plan te na kraju stvorili konkretni preduvjeti kojima se može ostvariti poduzetnički kredit ili bespovratna sredstva prijavom projekata na razne natječaje.

Direktorica Martić na kraju se zahvalila GRAS-u i ravnateljici Teodori Fišer što su u sklopu projekta „GRAS za Vas“ omogućili predstavljanje Poduzetničkog inkubatora, iskusnog  partnera u ovom poslu već 15-ak godina, slatinskim poduzetnicima koji su kroz ovu edukaciju imali priliku naučiti kolika je važnost poslovnog plana, bez obzira da li se radi o pokretanju privatnog biznisa ili se radi o nastavku neke poduzetničke ideje, odnosno poslovanja.

– Nadam se da smo poduzetnicima približili važnost i principe pisanja poslovnog plana kao temelj za pripremu budućih ulaganja i razvoja, zaključila je Neda Martić izrazivši nadu daljnje uspješne suradnje.

I ovo je predavanje bilo besplatno za sve poduzetnike koji su svojim sudjelovanjem ostvarili dodatne bodove koje će moći iskoristiti prilikom prijave na Mjere poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button