DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

GRAS organizirao završnu konferenciju projekta „Zaposli se i ti!“

 

 

 

 

 

Gradska razvojna agencija Slatine organizirala je završnu konferenciju projekta „Zaposli se i ti!“ koji je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., prema pozivu Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (Broj poziva: UP.01.3.1.01). Vrijednost projekta je 723.442,80 kn, partner Gradske razvojne agencije Slatine u projektu bio je Grad Slatina, a korisnici nezaposlene osobe i učenici srednjih škola.

Projekt je namijenjen dugotrajno nezaposlenim osobama i učenicima srednjih škola, kako bi prvima novim vještinama i znanjima proširio mogućnost zapošljavanja, a one koji su se tek pojavili na tržištu rada i učenike srednjih škola pripremio na izazove zapošljavanja i motivirao ih i na samozapošljavanje.

Završnoj konferenciji uz ravnateljicu GRAS-a Teodoru Fišer koja je pozdravila sve nazočne i voditeljicu Job cluba Mariju Fumić koja je predstavila aktivnosti provedene tijekom godine dana koliko je projekt trajao te Eugena Jukića koji je govorio o svom viđenju problematike na temu „Poduzetnik i poduzetništvo“, nazočili su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok sa suradnicima, te predstavnici gradskih institucija koje su bile uključene u projekt.

Rezultati projekta premašili su planiranih 85 osoba, odnosno 65 nezaposlenih osoba, i 20 učenika srednjih škola, budući da je u konačnici projektom obuhvaćeno ukupno 113 osoba, i to 82 nezaposlene osobe s područja Grada Slatine i 31 učenik slatinskih srednjih škola.

U sklopu projekta osnovan je Job club na adresi Trg Ruđera Boškovića 16 u Slatini s ciljem da korisnicima osigura mjesto za poticanje i razvoj ideja, mašte, osobnih vještina kroz razmjenu vlastitih iskustava, traženje oglasa za posao, pripremanje molbi i životopisa za posao i međusobnu razmjenu informacija.

Isto tako, organiziran je ciklus radionica i predavanja, a središnja aktivnost bile su edukacije za web dizajnere i šivače gornjišta obuće, s obzirom da su to bila deficitarna zanimanja tijekom pisanja i prijave projekta 2017. godine.
Edukacije su organizirane u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina, pa je 30 šivača gornjišta obuće i 15 web dizajnera kroz ovaj projekt steklo nove vrijedne reference za aktivno traženje posla.

Od 15 web dizajnera koji su kroz ovaj program prošli edukaciju njih četvero nastavilo je edukaciju za web programera, PHP aplikacija, koju provodi HZZ, a nekoliko se šivača već zaposlilo u struci u slatinskoj tvrtki Zlatna nit.

Kroz provedbu projekta u Job clubu je napravljeno i 6 poslovnih planova za prijave na mjere HZZ-a za samozapošljavanje i 3 poslovna plana za natječaj Pozitivne vibracije kojeg je kroz provedbu svog projekta objavila VIDRA.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button