DOGAĐANJANASLOVNICA

Grah, „Kontra“ i veliki krijes na Javorici

Na slatinskom jezeru Javorica jučer je na oduševljenje brojnih posjetitelja, prigodno  obilježen Međunarodni praznik rada,1.svibanj. Otkad su popustile epidemiološke mjere, svaku prigodu koristimo za druženje i međuljudski kontakt. Tako je ovo jučerašnje prvosvibanjsko druženje na Javorici, uz ugodno vrijeme, stiglo kao naručeno. Podijeljeno je 500-tinjak porcija graha koji su skuhali kuhari restorana „Stari podrum“. U kuhanju ali i u dijeljenju  porcija graha pripomogli su učenici IOŠ Slatina. I slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, nakon pozdravnih riječi i prvosvibanjske čestitke prisutnima, pridružio se u podijeli graha. Osim gradonačelnika, proslavi na Javorici su prisustvovali i drugi predstavnici gradske vlasti i gradskih institucija.

Za veselu atmosferu i dobru zabavu zaduženi su bili svirači tamburaškog sastava „Kontra“.

U večernjim satima, organizator proslave na Javorici, Grad Slatina uz suorganizatora TZ Grada i medijsko pokroviteljstvo Radio Slatine, organizirao je tradicionalno paljenje velikoga krijesa, a zapalio ga je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Ova „velika“, efektna, vatra ne može se vidjeti svakoga dana pa je jučer navečer ponukala na dolazak na Javoricu pripadnike svih dobnih skupina.

Nakon paljenja velikoga krijesa u Slatini, u organizaciji Nogometnog kluba Kozice na čelu s predsjednikom Damirom Parcom na nogometnom igralištu NK Kozice, gradonačelnik Ostrošić zapalio je i kozički veliki krijes koji je bio nešto manji nego u Slatini ali također je dio dugogodišnje tradicije i bilo ga je zanimljivo vidjeti.

(tks, rt/Foto:Robert Turkalj)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button