DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini stiglo 350 spremnika za odvojeno prikupljanje biootpada

U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine s ciljem smanjenja količina otpada i sukladno Planu gospodarenja otpadom Republike Hrvatske kako i Planom gospodarenja otpadom za Grad Slatinu, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od 05. travnja 2018. godine, zaključio je s Gradom Slatinom Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada 3. srpnja 2018. godine i dodatak u ožujku 2019. godine. 

Ugovorna svrha je nabava, financiranje i provedba nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji će se financirati u 85 % -tnom iznosu iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.g., dok će 15 % osigurati Grad Slatina. Za svaku grupu nabave Fond sklapa zaseban ugovor o nabavi te se isporuka spremnika odvija prema grupama i Terminskim planovima za svaku grupu.

Riječ je o 7750 spremnika različitih zapremina od 80-240 l, od kojih je tvrtka Gradatin d.o.o. iz Sesveta danas isporučila Gradu Slatini 350 spremnika za biootpad, odnosno 300 spremnika od 80 l i 50 od 120 l.
U sklopu ovog projekta predstoji još isporuka 3700 spremnika za papir/karton i 3700 spremnika za plastiku, a sljedeća isporuka dijela spremnika najavljena je za 18. ožujka ove godine.

Pristigli spremnici privremeno su uskladišteni unutar prostora tvrtke Komrad d.o.o. u Kolodvorskoj ulici u Slatini, koje će Grad Slatina u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o. u narednom periodu distribuirati krajnjim korisnicima javne usluge odvojenog prikupljanja reciklabilnog otpada s ciljem smanjenja količina komunalnog otpada i zaštite okoliša.
(mf/Foto: Grad Slatina, Slatina kom)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button