DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini Povelja za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2018

Grad Slatina dobitnik je Povelje za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2018. pod nazivom VOLONTIRAM, SRCE DIRAM kojom je poboljšan i uljepšan život djece.
Na svečanom proglašenju Naj-akcija 2018. koja je održana u Zagrebu, 20. studenog 2018. godine u Starogradskoj vijećnici u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” sudjelovala je predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Slatina – prijatelj djece, Snježana Pačarić i dvije predstavnice djece: Mihaela Čolić, učenica 8. razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina i Lucija Veriga, učenica 7. razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina.
Akcija “Volontiram, srce diram” jedna je od 10 odabranih naj-akcija od ukupno 52 zaprimljene naj-akcije na nivou RH.
Svečanost je otvorila predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i Saveza DND, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić. Okupljene su pozdravili i predstavnici iz Ureda UNICEF-a, gđa Marijana Šalinović, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba, mr.sc. Katarina Milković, i izaslanica Predsjednika Vlade RH, gospođa Nada Zrinušić, pomoćnica Ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Na Svečanosti je sudjelovalo više od 240 sudionika, koordinatora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ iz brojnih gradova i općina iz cijele Hrvatske, uzvanici državnih tijela i partnera Akcije, djeca iz Dječjih foruma i Dječjih vijeća, gradonačelnici, načelnici, predstavnici ustanova, udruga, volontera, kao i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba.
Odlazak na svečano proglašenje Naj-akcije 2018. slatinske predstavnike financirao je Grad Slatina.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button