DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini odobreno 914.100,00 kn za ulaganje u Dječji vrtić Zeko Slatina

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku”.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH objavilo je dana 7. lipnja ove godine  rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama / dječjim vrtićima u 2018. godini.  Ukupno je odobreno sufinanciranje 253 prijavljena projekta, a  29 ih nije prihvaćeno.

Gradu Slatini odobreno  je sufinanciranje ulaganja  u Dječji vrtić Zeko u iznosu od 914.100,00 kn, od ukupno planirane investicije koja je procijenjena na 2,2 mil. kn.

Planirana ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Zeko trebaju pridonijeti unapređenje zdravstveno – sanitarnih uvjeta u dječjim dnevnim boravcima ( sanirani sanitarni čvorovi)  i poboljšanju uvjeta za igru i boravak djece na otvorenom uređenjem dječjeg igrališta, a izgradnjom ograde oko vrtićkog dvorišta radi podizanja sigurnosti djece i sprječavanja nekontroliranog dnevnog prolaza  i noćnog vandalizma na dječjem igralištu. Također, planirano je unaprjeđenje energetske učinkovitosti sustava grijanja/hlađenja i korištenje obnovljivih izvora energije .

Planirano je  uređene fiksnog dječje igralište ukupne površine 494,27 m2  i to:

  •  za djecu  starosti 3-6 godine: 3 različita kombinirana igrala razvedenog oblika s različitim elementima za penjanje, spuštanje konopima i spuštanje toboganom;
  • za djecu nižeg uzrasta od 2 do 3 godine postavljaju se 3 igrala: igralo u obliku  broda, pješčanik nepravilnog oblika, vlakić,
  • uređene manipulativne površine –  nova pješačka staza površine 33,45 m2, zaštitna gumirana podloga ispod dječjih igrala 425 m2, ograda oko igrališta duljine 185 m.

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s Ministarstvom demografije i utvrđivanje opsega  radova i rokova izvođenja. (Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button