DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini odobreno 150.000 kuna za izgradnju mosta u Gornjem Miholjcu

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova na svojoj je službenoj web stranici objavilo Odluku o odabiru projekata u sklopu Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Spomenutim Programom obuhvaćeno je 110 hrvatskih općina i gradova kojima su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 18 milijuna kuna.

Grad Slatina je putem natječaja prijavio projekt Izgradnje kolno-pješačkog mosta na nerazvrstanoj cesti u Gornjem Miholjcu, za koji mu je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova odobrilo financijska sredstva u iznosu od 150.000 kuna.

Ukupna vrijednost radova koje izvodi Cestogradnja d.o.o. iz Slatine iznosi 680.213,75 kn tako da će razliku od preko 530.000 kuna osigurati Grad Slatina.

Izgradnjom armirano-betonskog mosta u odvojku Ulice kneza Domagoja, na mjestu starog drvenog mosta koji je dulje vrijeme bio izvan uporabe budući da ga je srušio nalet velike vode u vodotoku Čađavica, ponovno će se spojiti dio sela zvan Baranja izravno s ostalim dijelom naselja i tako olakšati život mještanima Gornjeg Miholjca.
Ovim projektom Grad Slatina nastavlja značajna ulaganja u poboljšanje uvjeta stanovanja i poljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button