DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini odobrena sredstva za projektni prijedlog Prvi koraci u sklopu projekta za mlade Erasmus+

Grad Slatina je tijekom veljače ove godine u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Udrugom Youth Buzz, Udrugom mladih KRIK Slatina, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj Slatina, Hrvatskim kulturno – umjetničkim društvom „Dika“ Slatina, Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slatina i Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla prijavio Erasmus+ projekt na ključnu aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih.

Ovih je dana na adresu Grada Slatine od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije stigla vijest o odobrenim sredstvima za projektni prijedlog Prvi koraci u sklopu projekta za mlade Erasmus+ u visini od 28.133,33 eura.

Opći cilj projekta je okupiti mlade (od 13 do 30 godina starosti) te ih kroz razne aktivnosti motivirati za uključivanje u rad lokalne zajednice, osvijestiti sve relevantne čimbenike o važnosti participativnog sudjelovanja mladih u donošenju odluka, a jedan od specifičnih ciljeva projekta donošenje novog Lokalnog programa za mlade Grada Slatine 2024.-2027. koji će identificirane probleme pretvoriti u ciljeve/mjere/aktivnosti kako bi se buduće aktivnosti lokalne samouprave temeljile na stvarnim potrebama mladih u zajednici.

S ciljem rješavanja problema mladih u lokalnoj zajednici projektom je planirana i provedba anketa kojima bi se istražilo sadašnje stanje, potrebe i mišljenja mladih. Isto tako planirana je provedba 12 fokus grupa na području grada Slatine i prigradskih naselja kako bi svi zainteresirani mogli sudjelovati.

– Ovaj je projekt nastavak sudjelovanja Grada Slatine u projektu Europe Goes Local kojeg provodi Agencija za mobilnost i programe EU gdje je u individualnom programu Grada Slatine jedan od ciljeva izrada Lokalnog programa za mlade Grada Slatine, – pojasnila je pomoćnica pročelnika za projekte Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Anita Rastija istaknuvši činjenicu o svjesnosti Grada Slatine, gradskih institucija i udruga o nedovoljnoj uključenosti mladih u donošenje odluka na razini lokalne zajednice, te njihovog negativnog mišljenja o kreiranju odluka i politika za mlade što bi se ovim zajedničkim projektom trebalo promijeniti.
(Mihaela Feldi, Grad Slatina)

Prilog_IV_Odluke_KA154 (1)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button