DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini odobrena sredstva za projekt „Izgradnja pješačke staze u Ulici Petra Zrinskog u Gornjem Miholjcu“

Odlukom o odabiru projekta od 20. kolovoza 2021. godine ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak dodjeljuje Gradu Slatini 175.000,00 kuna za projekt „Izgradnja nogostupa u Ulici Petra Zrinskog u Gornjem Miholjcu“.
Projekt je to koji je prijavljen na poziv za financiranje prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 431.537,50 kuna, a projektom će se izgraditi oko 410 metara pješačke staze.
Radovi na izgradnji pješačke staze obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, uređenje kolničke konstrukcije, signalizaciju te uređivanje i zatravnjivanje bankina. Izgradnjom pješačke staze povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu, a prvenstveno djece budući da je Područna škola Gornji Miholjac u neposrednoj blizini lokacije ulaganja.

– Ovim će se ulaganjem proširiti mreža pješačkih infrastruktura na slatinskom području, – istaknuo je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić te dodao kako će se projekt provesti u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Slatine na način da partner na projektu podržava projekt u interesu nacionalne manjine koja čini više od 5% stanovništva Grada Slatine.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button