DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini odobrena bespovratna sredstva za izradu prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“

Gradu Slatini odobrena su sva 4 prijavljena projektna prijedloga prostornih planova za izradu „ePlanova“.

Projekti su prijavljeni na Javni poziv Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Spomenutim projektima Grad Slatina planira pretvaranje predmetnih prostornih planova „stare generacije“ u prostorne plane „nove generacije“ čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedura izrade prostornih planova općenito, ali i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Cilj je odgovoriti na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva te ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja.

Prostorni planovi će se tako moći dopuniti i izmijeniti uz konvertiranje u poseban format pogodan za izmjenu i dopunu, sukladno novom Zakonu, kroz platformu „ePlanovi“.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine financira iz EU fondova u stopostotnom iznosu postupak izmjene i dopune te transformacije prostornih planova.

Ukupna vrijednost sva četiri projekata Grada Slatine iznosi 84.000,00 eura.

(mf; Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button