DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradu Slatini dodijeljena bespovratna sredstva od 10.944.000,00 kuna za projekt „Izgradnja i opremanje područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Slatini“

Na prvi Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Ministarstva znanosti i obrazovanja RH financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., Grad Slatina je u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine prijavio projekt „Izgradnja i opremanje područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Slatini“ vrijedan 10.944.000,00 kuna.

Nakon uspješne procjene projektnih prijedloga, na adresu Grada Slatine stigla je izvrsna vijest o odobrenim bespovratnim sredstvima za spomenuti projektni prijedlog, te su mu odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 10.944.000,00 kuna.

Ovim projektom Grad Slatina nastavlja kontinuirano ulaganje u predškolski odgoj i obrazovanje na slatinskom području, a njegovom će se realizacijom riješiti problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj djece u predškolske ustanove.

Odobrenim sredstvima planira se izgraditi i opremiti područni objekt Dječjeg vrtića Zeko u Slatini na izdvojenoj lokaciji (k.č. 7261/5 k.o. Podravska Slatina) u Stublovačkoj ulici u Slatini na kojoj je omogućena izgradnja ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje prema urbanističkom planu.

Područni objekt Dječjeg vrtića Zeko u Slatini sadržavao bi 8 dnevnih boravaka s kuhinjom i sanitarnim čvorovima što bi u konačnici povećalo broj upisnih mjesta na području Grada Slatine za 160-ero djece.

Ciljna skupina projekta su djeca u dobi od 3 godine do upisa u školu (vrtićka dob) na području Grada Slatine i njihovi roditelji.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button