DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Gradu Slatini 21.247,45 eura za „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića“

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade danas je u Zagrebu upriličeno svečano uručivanje ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini. Gradu Slatini odobreno je 21.247,45 eura, a ugovor je na prigodnoj svečanosti preuzeo gradonačelnik Denis Ostrošić.
Predstavnicima jedinica lokalne samouprave ugovore je dodijelila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Spomenutim projektom ukupne vrijednosti 35.710,00 eura koji je Grad Slatina pripremio u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i Dječjim vrtićem Zeko u Slatini uredit će se dio zelenih površina vrtićkog dvorišta koje se nalaze između zgrade jaslica i zgrade Dječjeg vrtića Zeko, a koje do sada nisu uređivane.
Tako će se na postojećoj površini urediti igralište za djecu jasličke dobi – igralima prilagođenima djeci te dobi, što će omogućiti slobodnu i kreativnu igru, a da pritom budu zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti.
Oko igrala postavit će se meke obloge za ublažavanje posljedica pada i ozljeđivanja djece, a koje će dodatno pridonijeti sigurnosti djece i omogućiti im da spontano kreiraju svoju igru i aktivnosti.
(mf/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button