DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Gradsko pjevačko društvo “Zrinski” počastilo Slatinčane svojim božićnim koncertom

Gradsko pjevačko društvo “Zrinski” Slatina i sinoć je kao u proteklih 30-tak godina održalo svoj tradicionalni božićni koncert “Tiha noć”.

Uz organizatora “Zrinski”, koncert koji je upriličen u prostoru crkve bl. Ivana Merza, svojim je nastupom dodatno uljepšao i crkveni zbor slatinske župne crkve sv. Josipa “Julije Burger” pod vodstvom Andree Srednoselac .

Prisutne je pozdravila predsjednica društva Snježana Kardoš Žilavi te svojim kratkim uvodom u koncert, pričom o Božiću, stvorila ugodnu i intimnu atmosferu. Zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji koncerta i uputila nas u njegov program. Ponosno je istaknula kako se “Zrinski” kvalitetno i uporno pripremao za ovaj koncert uz vodstvo novog voditelja, studenta glazbene pedagogije Domagoja Premužića iz Đurđenovca.

Društvo “Zrinski”, poznato po svojoj dugoj tradiciji postojanja, priredilo je ovo posebno božićno izdanje, obogaćeno tradicionalnim i modernim pjesmama koje su prenijele duh blagdanskog razdoblja. 

Pjevači crkvenog pjevačkog zbora “Julije Burger”, svojim su vokalnim izvedbama više i manje poznatih božićnih pjesama dodatno pridonijeli svečanom ozračju, ističući značaj Božića.

Tako su nas, sinoć, GPD “Zrinski” i crkveni pjevački zbor “Julije Burger” lijepo zabavili i svojom pjesmom ponijeli u zagrljaj Božića.    

Prije nego su, na kraju, oba zbora, u zajedništvu s publikom, otpjevala tradicionalnu božićnu pjesmu “Narodi nam se”, u svome kratkom obraćanju, nekoliko riječi je rekao i župnik župe bl. Ivana Merza Patrik Alatić, naglasivši da se radost, pogotovo ona božićna, najbolje očituje kroz pjesmu, što smo mogli i osjetiti tijekom sinoćnjeg koncerta.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button