DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina jubilarnim plaketama nagradilo svoje najveće donatore

Povodom 145 godina od osnivanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa, 30 godina neovisnog i samostalnog Hrvatskog Crvenog križa i 70 godina od početka organiziranog davalaštva krvi u Republici Hrvatskoj Gradsko društvo Crvenog križa Slatina danas je upriličilo prigodnu svečanost na kojoj je najvećim Jubilarnim priznanjem nagradilo svoje dugovječne i najveće donatore.

Tako je Jubilarne plakete Hrvatskog Crvenog križa za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa dodijelilo francuskoj humanitarnoj organizaciji Medicine Aide et Presence iz grada Perpignana čiji je predsjednik Pierre Cholatt-Namy, s kojom slatinski Crveni križ surađuje od 1992. godine, te engleskoj humanitarnoj organizaciji Living Life iz grada Eastbourne-a čiji je predsjednik Michael Trott, s kojom je suradnja uspostavljena 1998. godine.

Na početku svečanosti sve nazočne je pozdravio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić uputivši još jednom riječi zahvale gostima iz Francuske i Engleske na dugotrajnoj uspješnoj suradnji koja se nastavlja i dalje jer, kako je rekao, ovim ljudima velikog srca je humanitarni rad u krvi te ih u pomaganju potrebitima ne mogu spriječiti niti njihove godine s kojima dolaze i razne poteškoće.

Jubilarne plakete uručila im je predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Slatina Ljiljana Peretin.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button