DOGAĐANJANASLOVNICAUncategorized

Gradski vijećnici izglasali tek 11 od 29 točaka dnevnog reda, nastavak sjednice 29. prosinca

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine zbog epidemiološke situacije i donesenih mjera Stožera civilne zaštite uslijed pandemije koronavirusom održana je jučer u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina.
Sjednica je započela usvajanjem dnevnog reda uz jednu izmjenu budući da su se gradski vijećnici, njih 11 koliko ih je prisustvovalo, složili da se predzadnja, 29 točka, Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Slatine, skine s dnevnog reda, nakon čega je predsjednica Komisije za mandatna pitanja, Martina Tepeš podnijela izvješće u kojemu je obrazložila razlog izbora novog gradskog vijećnika. Naime Ana Zasimenko je podnijela ostavku na dužnost člana slatinskog Gradskog vijeća te je na tu dužnost izabran Hrvoje Predrevac, prvi slijedeći kandidat s kandidacijske liste Nezavisne liste Darija Vrbaslije, koji će zbog izostanka s ove, prisegu položiti na idućoj sjednici.

Nakon što je gradonačelnik Grada Slatine podnio iscrpno izvješće o radu gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 10. srpnja do 21. prosinca 2020. godine uslijedio je aktualni sat na kojemu je postavljeno čak 13 vijećničkih pitanja.

Klub vijećnika SDP-a raspitivao se za projekt obnove Mjesnog doma u Senkovcu, te ih je zanimao hodogram aktivnosti koje predstoje za Sekvoju i Aglomeraciju.

Kroz osam postavljenih pitanja Klub vijećnika HDZ-HSLS zanimao se za provedbu javne nabave u Gradu Slatini, zatim za projekte u sklopu programa Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, raspitivali su se i o isporuci pitke vode u Ivanbrijeg, za rad GRAS-a, uređenje zgrade Trećeg rajona u Slatini, o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem na području grada Slatine. Nadalje su željeli informaciju u kojoj je fazi imenovanje ravnatelja i tko trenutno zastupa Zavičajni muzej Slatina, a zanimalo ih je i pitanje oko upravljanja  Društvenim domom u Donjim Meljanima.

Vijećnici Kluba Nezavisnih vijećnika željeli su znati hoće li Grad Slatina ostati bez prihoda od šumskog doprinosa iz šuma koje su u vlasništvu privatnih samoposjednika, odnosno grofova i njihovih nasljednika, zanimali su se i za natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta, te za odlagalište otpada „Radosavci“.

Odgovore na postavljena pitanja dali su uglavnom gradonačelnik Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić koje su u pojedinim segmentima upotpunili direktori slatinskih tvrtki; Komad d.o.o. Mato Miličić i Slatina Kom d.o.o. Sanjin Hmelik, dok je slatinski dogradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite grada Slatine Bojan Plantak zahvalio građanima na dosad odgovornom ponašanju i pozvao ih da i nadalje ustraju u pridržavanju epidemioloških i ostalih mjera s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. 

Nakon kraće rasprave po pojedinim točkama, gradski su vijećnici jednoglasno prihvatili izvješća o radu; Dječjeg vrtića Zeko za pedagošku 2019./2020. godinu koje je obrazložila zamjenica ravnateljice Tamara Dorić, te Gradske razvojne agencije Slatina za 2019. godinu koje je obrazložila zamjenica ravnateljice Marija Boroša.
Prihvaćene su i odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine i davanju prethodne suglasnosti na donošenje Statuta Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine, te Izvješće o stanju u prostoru Grada Slatine za razdoblje od 2015. do 2019. godine.

Nakon što su se gradski vijećnici složili oko 10. i 11. točke dnevnog reda te prihvatili Godišnji plan davanja koncesija za komunalne djelatnosti na području Grada Slatine za 2021. godinu i Plan djelovanja Grada Slatine u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu, predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija prekinuo je rad Vijeća te odredio da će se nastavak sjednice održati u utorak, 29. prosinca također u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 17 sati kada će gradski vijećnici raspravljati o preostalih 18 točaka dnevnog reda.

Vijećnicima i svim građanima Slatine i prigradskih naselja, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2021. godinu zaželjeli predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je potom vijećnicima i gostima sjednice uručio prigodne darove povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Budući da se zbog tehničkih poteškoća dobar dio sjednice nije direktno prenosio putem Radio Slatine, slušatelji će prvi dio 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine moći poslušati u današnjem poslijepodnevnom programu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button