Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Gradski projekt Erasmus+ „Prvi koraci“ počeo s provedbom fokus grupa

„Prvi koraci“, Erasmus + projekt koji provodi Grad Slatina zajedno sa svojih sedam partnera krenuo je s provedbom fokus grupa. Riječ je o projektnim aktivnostima namijenjenih mladima od 13 do 30 godina, koji su ujedno i ciljna skupina projekta.

Nakon provedene ankete, koju je Grad Slatina sastavio u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i LAG-om Sutla-Zagorje, u kojoj su mladi Slatinčani iskazali svoje potrebe, fokus grupama će se uz pomoć međusobne interakcije s mladima pokušati još detaljnije saznati potrebe i mišljenja mladih o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životom u svojoj lokalnoj zajednici.

Prve 3 fokus grupe održane su tijekom mjeseca prosinca, dvije u organizaciji Grada Slatine i jedna u organizaciji projektnog partnera Udruge za održivi razvoj i obrazovanje – UZOOR.
Na radionicama su sudjelovali učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a vodila  ih je voditeljica projekta „Prvi koraci“ Marija Fumić.

Metodologija provedbe fokus grupe sadržava tri interaktivne igre s ciljem da mladi kažu svoje probleme i potrebe, te kroz razgovor zajednički iznađu moguća rješenja svakodnevnih problema s kojima se susreću.

Jedan od ciljeva projekta je postići osviještenost o važnosti participativnog sudjelovanja mladih u donošenju odluka, te u konačnici donošenje novog Lokalnog programa za mlade Grada Slatine 2024.-2027.

Kako bi se ostvarili ciljevi projekta koji se između ostaloga odnose i na motiviranje mladih za uključivanjem u rad lokalne zajednice tijekom iduće godine će se nastaviti s nizom projektnih aktivnosti, odnosno do kraja trajanja projekta do 31. siječnja 2024. godine.

Uz Grad Slatinu u iste će se aktivno uključiti i projektni partneri: Gradska razvojna agencija Slatine, Klub za mlade Youth Buzz, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog Slatina, Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo “Dika” Slatina, UZOOR – Udruga za obrazovanje i održivi razvoj, Udruga mladih KRIK i Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla.
(mf/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button