DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska razvojna agencija Slatine u suradnji s Gradom Slatinom prijavila projekt „Izrada Strategije zelene urbane obnove Grada Slatine“

Na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izrada strategije zelene urbane obnove“ koji se financira iz Mehanizma za oporavak i otpornost, Gradska razvojna agencija Slatine u suradnji s Gradom Slatinom prijavila je projekt „Izrada Strategije zelene urbane obnove Grada Slatine“.
Riječ je o projektu kojim će se izraditi navedena strategija u svrhu poticanja razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, kako bi se osigurali temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi. Pod Strategijom zelene urbane obnove podrazumijeva se akt strateškog planiranja od značaja za jedinice lokalne samouprave, a koji se odnosi na ostvarenje ciljeva razvoja zelene infrastrukture.

– Riječ je o projektu čija je vrijednost 100.000,00 kuna kojim će se izraditi „Strategija zelene urbane obnove Grada Slatine“, a bit će temelj za prijavu projekata u području razvoja zelene infrastrukture.
Grad Slatina će kroz izradu Strategije analizirati postojeće podatke povezane s temom zelene urbane obnove te izraditi indikativni financijski i terminski plan provođenja određenih mjera kojima će se unaprijediti zelena infrastruktura na području Grada Slatine, – rekao je v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.
(mf/Izvor: GRAS)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button