DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska razvojna agencija Slatine predstavila aktivnosti tijekom protekle godine

U sklopu priprema godišnjeg izvješća o radu Gradska razvojna agencija Slatine predstavila je svoje aktivnosti tijekom protekle godine.

Gradska razvojna agencija Slatine tijekom 2021. godine nastavila je suradnju s Gradom Slatinom i svim dionicima s kojima je surađivala i prethodnih godina te je bila sudionik svih relevantnih gospodarskih i promidžbenih događanja u Gradu. Nastavljena je i suradnja s ostalim gradskim ustanovama i tvrtkama.

Osim savjetovanja za pripremu projekata, djelatnice Gradske razvojne agencije Slatine pripremile su 113 projektnih prijedloga različitih dionika za javne pozive raspisane od strane resornih ministarstava (iz EU i nacionalnih sredstava), različitih zaklada, agencija i slično.

Od ukupnog broja prijavljenih projekata, njih 79 (69,91 %) odobreno je za financiranje, a za 16 projektnih prijedloga se još uvijek čekaju rezultati. Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 24.827.266,14 kuna.

Gradska razvojna agencija Slatine tijekom 2021. godine provodila je 54 projekta iz različitih područja poput unapređenja razvoja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, ruralnog razvoja, poticanja malog i srednjeg poduzetništva te unapređenje i pomoć u radu udruga i slično. U okviru provedbe projekata, djelatnice Gradske razvojne agencije Slatine pružaju usluge savjetovanja, pripremaju dokumentaciju o nabavi, periodičke i završne izvještaje, prikupljaju i arhiviraju dokumentaciju, kontaktiraju ugovorna tijela itd.

Djelatnice Gradske razvojne agencije Slatine tijekom 2021. godine sudjelovale su na brojnim edukacijama i predavanjima koje su vezane uz rad proračunskih korisnika, izmjene u zakonodavstvu, informiranje o otvorenim natječajima i javnim pozivima, novoj financijskoj perspektivi, radu organizacija civilnog društva, mjerama aktivne politike zapošljavanja itd.
Isto tako, sudjelovale su na svim edukacijama koje se provode u okviru projekta BOND 2 budući da je Gradska razvojna agencija Slatine njegov sudionik od samog početka.

Gradska razvojna agencija Slatine je tijekom perioda otežanog rada zbog pandemije koronavirusa bila na raspolaganju svojim klijentima, a kompletno poslovanje obavljalo se u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Djelatnice agencije održavale su kontakte sa strankama elektronskim putem i telefonom, pravovremeno i detaljno ih informirale o trenutačnoj situaciji i ponuđenim mjerama za očuvanje gospodarstva te pisale prijave na natječaje i obavljale sve administrativne i financijske poslove.

Radom i suradnjom na različitim područjima, stvaranjem osnova za buduće projekte, ali i nastavkom postojećih suradnji, Gradska razvojna agencija Slatine dokazuje svoju važnu ulogu za cjelokupan razvoj na području Grada Slatine. Tijekom 2021. godine uspostavljene su i suradnje s novim klijentima i dionicima lokalnog i regionalnog razvoja što je planirano i u budućem razdoblju sukladno definiranom Planu rada Gradske razvojne agencije Slatine te postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju.
(mf/Izvor: GRAS)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button