DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska razvojna agencija Slatine na radionici u Poreču u sklopu projekta BOND 2

Gradska razvojna agencija Slatine sudjelovala je na radionici implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika koja je od 25. do 29. listopada održana u Poreču.

Petodnevna radionica, u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO), održana je u sklopu projekta EU projekta BOND-2, odnosno Razvoja mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, vrijednog 50 milijuna kuna.

Cilj projekta BOND 2, u kome sudjeluje i Gradska razvojna agencija Slatine, jest unaprijediti Mrežu BOND kroz razvoj standardiziranih usluga te kroz uspostavu sustava mentorstva sa svrhom podrške poduzetnicima sukladno njihovoj fazi razvoja, tržišnoj poziciji i sektoru djelatnosti. U skladu s tim, svim poduzetnicima na području Republike Hrvatske trebaju biti jednako dostupne usluge na istoj razini kvalitete, bez obzira gdje djeluju.

U lipnju 2021. godine formalno je osnovana udruga Mreže Bond, a pristupnicu za punopravno članstvo Gradske razvojne agencije Slatine u Mreži na osnivačkoj skupštini potpisala je v.d. ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine Marija Boroša. Time je Gradska razvojna agencija Slatine postala aktivni sudionik u daljnjem razvoju usluga i aktivnosti za poduzetnike, ali i njihovoj implementaciji na svojem području. Sudjelovanje u projektnim aktivnostima omogućit će jačanje kompetencija zaposlenika GRAS-a te će oni stečeno znanje pretvoriti u edukacije i savjetodavne usluge za poduzetnike, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike.

Radionica u Poreču prva je aktivnost druge faze projekta BOND, a sudionici su tijekom petodnevnih radionica bili upoznati s osam modula Priručnika – Poduzetnik i ideja, Istraživanje tržišta, Od ideje do tržišta, Marketing, Prodaja, Financijsko planiranje i upravljanje, Zakonski okvir te Poslovne operacije i aktivnosti.

Također, u okviru projekta BOND 2 do 2023. godine očekuje se razvoj pet mreža mentora koji će biti na raspolaganju poduzetnicima (početnicima) za savjetodavne usluge i edukacije, kao i certificiranje 15 poduzetničkih potpornih institucija u 11 županija za pružanje standardiziranih usluga namijenjenih poduzetničkom sektoru, a razvijenih kroz projekt BOND. Standardiziranje usluga omogućit će njihovu ravnomjernu kvalitetu i dostupnost na području cijele Hrvatske, a Gradska razvojna agencija Slatine će se aktivno uključiti u njihov razvoj, a kasnije i primjenu.
(mf/Izvor: GRAS)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button