DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska razvojna agencija Slatine na konferenciji Mreže poduzetničkih potpornih institucija – Mreže BOND

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je u Opatiji trodnevnu konferenciju povodom otvorenja druge faze projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija – BOND 2, koja je od 9. do 11. lipnja okupila predstavnike poduzetničkih potpornih institucija (PPI), članove Mreže BOND.

U okviru konferencije održana je Osnivačka skupština udruge Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND i jednoglasno je usvojen Statut Udruge koja okuplja poduzetničke potporne institucije iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Projekt BOND okuplja sve poduzetničke potporne institucije u jedinstvenu mrežu s ciljem približavanja poduzetnicima na način da im se što više olakšaju njihove potrebe u svim fazama poslovanja te osiguraju što dostupnije usluge potpornih institucija.

Nakon uspješno završene prve faze pilot-projekta BOND koja je provedena od 2017. do 2019. godine., druga faza provedbe projekta predviđena je do svibnja 2023. godine. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Gradska razvojna agencija Slatine članica je mreže još od prve faze pilot-projekta te su njezine djelatnice sudjelovale u svim edukacijama radi povećanja kvalitete pruženih usluga lokalnim poduzetnicima.

Cilj projekta BOND 2 je unaprijediti Mrežu BOND kroz razvoj standardiziranih usluga te kroz uspostavu sustava mentorstva sa svrhom podrške poduzetnicima sukladno njihovoj fazi razvoja, tržišnoj poziciji i sektoru djelatnosti. U skladu s tim, svim poduzetnicima na području Republike Hrvatske trebaju biti jednako dostupne usluge na istoj razini kvalitete, bez obzira gdje djeluju.

U okviru konferencije održane su i radionice na temu razvoja novih usluga za poduzetnike, standardizacije usluge savjetovanja poduzetnika u rastu i razvoju te na temu jačanja kompetencija zaposlenika PPI-jeva, članova Mreže BOND.

Konferenciji je nazočila i v.d. ravnateljice GRAS-a Marija Boroša koja je u ime Gradske razvojne agencije Slatine potpisala pristupnicu udruzi Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND.
(mf, HAMAG-BICRO/Foto: GRAS)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button