DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska razvojna agencija Slatine donirala Udrugu umirovljenika Slatina

Jučer su u prostorijama Gradske razvojne agencije Slatine održani radni sastanci s Udrugama kojima je Gradska razvojna agencija Slatine pripremala projekte koji su financirani iz proračuna Grada Slatine sukladno Javnom pozivu za financiranje programa i projekata udruga za 2022. godinu.

Tema radnih sastanaka bila je provedba prijavljenih projekata te najava buduće suradnje kroz projekte financirane iz gradskih, nacionalnih i europskih izvora financiranja. Tom je prigodom na zahtjev Udruge umirovljenika Slatina, vršitelj dužnosti ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej donio Odluku kojom je Gradska razvojna agencija Slatine donirala dva prijenosna računala Udruzi umirovljenika Slatina.

– Udruga umirovljenika Slatina godinama uspješno surađuje s Gradskom razvojnom agencijom Slatine u vidu pripreme i provedbe brojnih projekata. Gradska razvojna agencija Slatine je Udruzi ustupala na korištenje dva prijenosna računala koja su se koristila za vrijeme informatičkih radionica, ali i u svakodnevnom radu Udruge. Udruzi su prijenosna računala od velike važnosti jer se njima svakodnevno služe članovi Udruge koji nemaju vlastita računala, a koriste ih za učenje, čitanje vijesti i članaka o zdravlju i niz drugih aktivnosti. Ovim putem još jednom zahvaljujemo Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na ovoj donaciji te na podršci koju nam pruža prilikom prijave i provedbe naših projekata, – rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Slatine Vladimir Domić.

Projekte koje je pripremala Gradska razvojna agencija Slatine, a koji su odobreni za financiranje od strane Grada Slatine su: Promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz aktivnosti Gradskog ogranka UHDDR Grada Slatine koji je i nositelj projekta, zatim obilježavanje memorijala stradanja hrvatskih branitelja i obljetnica temeljnih ogranaka kroz aktivnosti Gradskog ogranka UHHDR-a Grada Slatine koji je nositelj istih, projekt Vedri dani treće dobi čiji je nositelj Udruga umirovljenika Slatina, kao i projekta Aktivni i zdravi. Nadalje tu su i projekti 19. susreti djece hrvatskih branitelja u Savudriji, Obilježavanje dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje čiji je nositelj ŽP UHDR Virovitičko-podravske županije,  zatim projekt Humanitarne udruge Slatinsko srce Moj klub – moj korak u svijet, te projekti Vretenci bez granica i Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.  

– Na tragu dosadašnje uspješne suradnje između udruga i Gradske razvojne agencije Slatine i u narednom razdoblju nastavit ćemo još intenzivniju suradnju kako bi obogatili život  naše lokalne zajednice. Udruge su pokretači razvoja lokalne zajednice te njihov volonterizam i humanitarni rad svakako moraju biti prepoznati, a Gradska razvojna agencija Slatine uvijek će biti tu za pomoć pri realizaciji njihovih ideja i projekata, – istaknuo je vršitelj dužnosti ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.
(mf/Izvor: GRAS Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button