DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Gradska organizacija UHDDR Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Danas (subota) je u Hrvatskom domu svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Gradska organizacija Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Slatina koja okuplja temeljne ogranke Slatina, Bakić, Sladojevci i Gornji Miholjac.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kao i preminulim članovima udruge minutom šutnje pozdravne riječi nazočnim članovima uputio je predsjednik GO UHDDR Slatina Dragutin Radočaj.

Nakon izbora radnog predsjedništva kojim je predsjedavao Željko Kolinger, predsjednik Radočaj je podnio izvješće o radu udruge u prošloj godini u kojemu se osvrnuo na sve aktivnosti u kojima su sudjelovali svi temeljni ogranci udruge. Financijsko izvješće je podnio tajnik udruge Željko Kolinger, a izvješće Nadzornog odbora Dragan Beneš. Također, Radočaj je iznio plan rada i financijski plan za 2023. godinu. Sva su izvješća jednoglasno usvojena od strane nazočnih članova.

Predsjednik Radočaj je istaknuo i pohvalio izvrsnu suradnju sa svim braniteljskim udrugama koje djeluju na području naše županije, osobito županijskom i slatinskom HVIDR-om, kao i Gradom Slatinom bez čije pomoći ne bi bile moguće sve aktivnosti koje je udruga provela.

Na kraju su riječ dobili gosti, predstavnici i predsjednici braniteljskih i ostalih udruga i društava, te institucija, među kojima i dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić i predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković. Svi redom su pohvalili dosadašnji rad GO UHDDR Slatina te im poželjeli puno uspjeha u predstojećim aktivnostima.

Po završetku skupštine izaslanstvo GO UHDDR Slatina odalo je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button