Home / DOGAĐANJA / Gradska knjižnica i čitaonica Slatina započela rad i u čitaonici

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina započela rad i u čitaonici

Sukladno preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske u sklopu postupne normalizacije rada u knjižnicama, rad Gradske knjižnice i čitaonice u Slatini organiziran je prema preporukama epidemiologa.

Tako je slatinska Knjižnica od danas, 25. svibnja započela rad i u čitaonici čime je omogućeno zadržavanje i rad korisnika u okviru prostornih uvjeta socijalnog distanciranja i higijenskih mjera koje su propisane, naravno uz obveznu dezinfekciju ruku na ulazu u Knjižnicu.

Za rad u čitaonici potrebno je nositi masku za lice, a preporučeno je nošenje i zaštitnih rukavica.

Zbog ograničenosti slobodnog prostora za korisnike na privremenoj lokaciji na kojoj knjižnica trenutno djeluje u velikom domu Vatrogasne zajednice Grada Slatine na adresi Ante Kovačića 2, ograničen je i broj mjesta za čitaonicu.
Imajući u vidu mjere socijalnog distanciranja preporuka je da se rezervira mjesto i građa za rad u čitaonici u kojoj se po jednoj osobi u jednom danu može maksimalno koristiti 5 jedinica građe.

Korisnici čitaonice moraju ostaviti svoje kontakt podatke kod knjižničara, a kako bi usluga bila brza i sigurna knjižničarke mole korisnike da dođu s pripremljenim popisima građe koju žele posuditi, a mogu napraviti i rezervaciju knjiga putem e-mail adrese:  gradska.knjiznica.slatina@gmail.com i knjiznica.citaonica.slatina@gmail.com, kao i facebooka: Knjižnica Slatina ili pozivom na broj mobitela 095/362-8388.

Za uslugu pretraživanja korisnicima je dostupan online katalog sa web stranice knjižnice http://www.knjiznica-slatina.hr/ na linku Knjiga na mreži.

Inače u knjižnici korisnici mogu posuditi 2 jedinice knjižne građe na rok od 15 dana, a za svu knjižničnu građu posuđenu u 2020. godini ne naplaćuje se zakasnina do 01. lipnja, tako da ju tijekom ovoga tjedna slobodno mogu vratiti bez straha od plaćanja zakasnine.

Čitaonica do daljnjeg neće biti otvorena za dnevni tisak jer se može koristiti samo građa koja je bila u karanteni najmanje 24 sata.

Obnova članstva ili novo učlanjenje u knjižnicu trenutno je po popularnoj cijeni, zbog ograničenih uvjeta rada na privremenoj lokaciji knjižnice tako da pojedinačno članstvo iznosi samo 30, a obiteljsko 50 kuna i vrijedi 12 mjeseci od dana upisa u Knjižnicu.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina na raspolaganju je svojim korisnicima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati.
(Mihaela Feldi, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)

x

Check Also

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Odlična suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org