CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina za vrijeme pandemije COVID-19 obnavlja knjižnu i neknjižnu građu

S obzirom na situaciju izazvanu pandemijom COVID-19, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina zbog što učinkovitije zaštite svojih djelatnika i korisnika, te sprječavanja širenja koronavirusa, zatvorena je za korisnike gotovo mjesec dana, a u skladu s tim odgođeni su i svi planirani programi.

To ne znači da slatinske knjižničarke miruju. Naime, sukladno preporukama Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina nabavlja i obrađuje najnovije naslove knjižne i neknjižne građe za sve skupine korisnika.

U tijeku je Projekt nabave knjižne i neknjižne građe za 2020. godinu koji Ministarstvo kulture sufinancira u iznosu od 76.000 kuna, a u u nabavi će sudjelovati i Osnivač i Knjižnica svojim vlastitim sredstvima sukladno novonastaloj situaciji.

Ministarstvo kulture dostavilo je Knjižnici prvi dio financijskih sredstava u iznosu od 60.800 kuna kojima su obnovljeni i kupljeni najnoviji lektirni naslovi, spremni za svoje čitatelje kada se situacija normalizira.

Isto tako djelatnice Gradske knjižnice i čitaonice Slatina imaju pune ruke s procesom dezinfekcije cjelokupnog knjižnog fonda koji trenutačno broji oko 57 000 knjiga.

S obzirom na situaciju vezanu uz COVID-19 knjižničarke mole svoje korisnike i ostale građane da neprekidno prate objave na mrežnoj stranici Knjižnice www.knjiznica-slatina.hr i facebook stranici Knjižnice gdje će moći dobiti sve potrebne informacije o otvorenosti Knjižnice, radnome vremenu i mogućim promjenama.

Zakasnina za posuđenu građu NEĆE SE naplaćivati!

Informacije je moguće dobiti i telefonom na broj 095/362-8388 od 7:00 do 15:00 sati ili mailom: knjiznica.citaonica.slatina@vt.t-com.hr  ili knjiznica.citaonica.slatina@gmail.com.

Knjižničarke ujedno mole korisnike da se pridržavaju uputa koje za sve građane objavljuju nadležna  tijela, – odgovorno brinimo o zdravlju svih građana! Želimo Vam sretan i blagoslovljen Uskrs!
(Mihaela Feldi/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button