NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina ugostila polaznike Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina

Danas su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili polaznici Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina iz skupine „Jabučice“ uzrasta 5 god. i starije skupine „Jagodice“ u pratnji svojih odgojiteljica.

Knjižničarka je djecu upoznala s načinom posuđivanja knjižne i neknjižne građe, te ih provela kroz prostor prepun knjiga, a putovanje je završilo na dječjem odjelu za one najmlađe.

Skupina „Jabučice“ razgledala je najnovije slikovnice-knjige u kojima djeca mogu dobiti mnoga saznanja o različitim temama koje ih zanimaju, a najviše ih je zainteresirala slikovnica o dinosaurima koja na devedeset šest stranica nudi razne zanimljivosti.

Skupini „Jagodice“ pažnju je privukla knjiga „Moja prva slovarica“ s pomoću koje se uz igru i zabavu može učiti abeceda i slaganje prvih riječi što je djeci još zanimljivije uz ploču i magnetna slova, a oduševile su ih i posljednje četiri stranice s igrama.
Na kraju su se zabavili uz pjesmu „Kad si sretan“, a djeca su počastila knjižničarke i s nekoliko pjesama koje su naučili u vrtiću.

Obje skupine djece dobile su besplatno članstvo u Knjižnici.

Knjige i slikovnice s magnetima ne posuđuju se tako da u svakom momentu Vaše dijete ima priliku koristiti ih u prostoru Knjižnice, a ima besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole.“ – pojasnila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević.
(mf/Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button