NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Dijabetička udruga Slatina pozivaju građane na predavanje o šećernoj bolesti (dijabetesu)

U suradnji s Dijabetičkom udrugom Slatina, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina organizira predavanje o šećernoj bolesti (dijabetesu) u prostoru knjižnice, 3.svibnja u 16h.

Predsjednica Dijabetičke udruge Slatina, Doris Mlinarić, održat će predavanje o šećernoj bolesti kako bi upoznala naše sugrađane s općenitim karakteristikama šećerne bolesti, liječenju, vrstama dijabetesa, simptomima ranoga otkrivanja dijabetesa i zdravstvenim komplikacijama uzrokovanim šećernom bolešću.

Šećerna bolest naziva se globalnom epidemijom jer broj oboljelih u svijetu raste na razine koje su bile nezamislive prije samo nekoliko desetljeća. Svjetske procjene govore da  537 milijuna osoba u dobi od 20 do 79 godina živi sa šećernom bolešću. Čak polovica oboljelih osoba nema postavljenu dijagnozu bolesti te ne prima liječenje. Među nešto više od 6,7 milijuna osoba koje godišnje umru zbog šećerne bolesti, svaka treća osoba mlađa je od 60 godina.

tks(Izvor:GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button