DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska glazba Slatina tradicionalnom budnicom proslavila Dan grada

Ovogodišnji program u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine kao i ranijih godina obiluje raznim manifestacijama, kulturnim, zabavnim i glazbenim događanjima, a jedno od njih je svakako i tradicionalna budnica koja je jutros od 8 sati budila Slatinčane ulicama grada, gdje ih je ispratio pomoćnik direktora TZG Slatine Hrvoje Valpovac.

Dio je to dugogodišnje tradicije koju organizira Gradska glazba Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine.

Od studenog prošle, 2022. godine Gradska glazba Slatina ima novog predsjednika. Ovu odgovornu funkciju preuzeo je Bruno Rastija koji je inače njezin član od 2015., a zamjenik je i dalje Dražen Nemet.

Gradska glazba Slatina osnovana je u ovom obliku 2009. godine i trenutačno broji 20-ak članova među kojima je uz „veterane“ svoje mjesto našao i određeni broj studenata, te djece koja također marljivo rade i budućnost su slatinske Gradske glazbe.

Pod vodstvom predsjednika Rastije ove se godine na budnici okupilo 11 članova, koji su za ovogodišnju avanturu dobili novoga sponzora, tako da je kamion Auto škole Champion Slatina provezao glazbenike svim ulicama grada Slatine krenuvši s Trga sv. Josipa gdje će se oko 10 sati i vratili te završiti svoj nastup.

Vjerujemo da će i ovoga puta svojim nastupom razveseliti brojne Slatinčane i njihove goste, te vas pozivamo da im aplauzom date podršku kada ih čujete u svojoj ulici.  
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button