DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJANASLOVNICA

Gradska glazba Slatina tradicionalnom budnicom proslavila Dan grada

Ovogodišnji program u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine kao i ranijih godina obiluje raznim manifestacijama, kulturnim, zabavnim i glazbenim događanjima, a jedno od njih je svakako i tradicionalna budnica koja je jutros od 7:30 budila Slatinčane ulicama grada, gdje ih je ispratio pomoćnik direktora TZG Slatine Hrvoje Valpovac.

Dio je to dugogodišnje tradicije koju organizira Gradska glazba Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine.

I ove se godine okupilo 15-ak članova od ukupno 22 koliko ih trenutačno aktivno djeluje u Gradskoj glazbi Slatina, budući da je vrijeme godišnjih odmora, a i nekoliko je studenata koji imaju svojih obveza na fakultetima.
Inače Gradska glazba Slatina osnovana je u ovom obliku 2009. godine, a probe se održavaju dva puta mjesečno u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina, uglavnom subotom kada se uspiju okupiti svi članovi.

U odsustvu voditelja Domagoja Krpana u obilazak Slatine poveo ih je njegov zamjenik Dražen Nemet, a za ovu avanturu ponovno je sponzor bila tvrtka Građevinski materijal Višnja d.o.o. Slatina čiji ih je kamion provezao svim ulicama Slatine sve do Trga sv. Josipa gdje su oko 10 sati završili svoj nastup kojim su razveselili brojne Slatinčane i njihove goste.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button