Home / DOGAĐANJA / Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Obilježavajući Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj, prisjećamo se 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog naroda ta je povijesna odluka dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske Unije.

S ponosom se sjećamo svih onih koji su u Domovinskom ratu pridonijeli da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Domovini, nažalost uz velike žrtve i to nikada ne smijemo zaboraviti.

Sjećanje na Domovinski rat, to najteže razdoblje naše mlade države, obvezuje nas da neovisnu i suverenu državu, u čije su temelje utkane vrijednosti domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, nastavimo graditi u tom smjeru kako bi novim naraštajima bilo bolje.
Zajedničkim snagama, svojim radom, trudom i doprinosom općem dobru možemo našoj djeci osigurati perspektivu dobrog obrazovanja i sigurnog zaposlenja, te zasnivanja vlastite obitelji unutar granica Lijepe naše.

Ovom prilikom svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim građanima u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org