DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Gradonačelnik upriličio susret s poduzetnicima Grada Slatine

Danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine u skladu s epidemiološkim mjerama upriličen prvi susret sa slatinskim poduzetnicima. Tom je prilikom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja dodijelio Rješenja o odobrenju sredstava iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

To je prva faza isplata sredstava slatinskim poduzetnicima koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava raspisan 2. travnja 2021. godine, a kojim je predviđeno ukupno 750.000,00 kuna.
Svrha ovog susreta bila je dobivanje povratnih informacija od poduzetnika koji su tom prigodom i upoznati s budućim planovima, odnosno tijekom raspisivanja drugog Javnog poziva koji je predviđen u drugoj polovici godine. 

– Na prvi Javni poziv prijavilo se ukupno 56 poduzetnika, što je pokazatelj velikog interesa i ulaganja u razvoj gospodarstva Grada Slatine. Budući da su epidemiološke mjere na snazi, nismo mogli pozvati sve poduzetnike kojima su sredstva odobrena te će oni koji danas nisu bili pozvani biti pozvani kroz nekoliko dana, a sve s ciljem dobivanja povratnih informacija te mogućnosti poboljšanja kvalitete samog Programa. Subvencioniranjem poduzetništva stvara se iznimno kvalitetno poslovno okruženje na dobrobit svih dionika poslovnog života u Slatini, – rekao je viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Jurica Culej, te istaknuo kako su poduzetnici koji su se prijavljivali na Javne pozive u proteklim godinama, najbolji pokazatelj kontinuiteta ulaganja u samo poslovanje te dokaz kako je Program mjera iznimno koristan svakom poduzetniku.

– Želim se zahvaliti svima koji su danas uspjeli odvojiti svoje vrijeme i drago mi je kada vidim koliko je slatinskim poduzetnicima bitno ovo sufinanciranje Grada u onom segmentu za koji su mjere i namijenjene.
Interes je veliki i nadam se da će tako biti i u idućoj fazi u drugom dijelu godine za koji smo osigurali određena sredstva jer s obzirom na epidemiju i Covid krizu treba pametno raspolagati gradskim sredstvima koja usmjeravamo prema što kvalitetnijem razvoju gospodarstva i većem zapošljavanju što je cilj svih nas, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Zoran Kordić, vlasnik obrta Čistko koji je slatinski obrtnik već gotovo 23 godine zahvalio se Gradu Slatini u ime svih obrtnika i poduzetnika koji su korisnici bespovratnih potpora kroz ove mjere koje su svakako dobrodošle i puno pomažu u poslovanju.

– Meni osobno su od velikog značaja budući da mi ova sredstva osiguravaju 30-50% vrijednosti pri nabavi novih strojeva kojima već drugu godinu nastojimo modernizirati radnju i općenito posao s ciljem pružanja još kvalitetnije usluge našim klijentima. Novi strojevi će mi ujedno olakšati posao i u skorašnjoj mirovini, koja će i dalje jednim dijelom biti aktivna, vjerujem na zadovoljstvo svih Slatinčana, – rekao je Zoran Kordić.  
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button